Brukselkowy prawie-sław na słodko / brussels-sprouts coleslaw (sweet)

- plus minus pół kilograma poszatkowanej drobno brukselki
- około 1/2 szklanki suszonej żurawiny (może być mniej)
- około 1/3 szklanki posiekanych migdałów (uprażonych na patelni)

sos:
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 ząbek czosnku (posiekany jak najdrobniej)
- szczypta soli

P.S. - surówkę polać sosem na około 3 godziny przed podaniem :-)

Oryginalny przepis znajdziecie TUTAJ :-). W mojej wersji zamiast miodu jest syrop z agawy, no i nie dodawałam sera.


- around 1/2 kg of brussels sprouts
- approx. 1/2 cup of dried cranberries
- approx. 1/3 cup of sliced almonds (toasted)

dressing:
- 1/4 cup of olive oil
- 2 tablespoons apple cider vinegar
- 1 tablespoon of dijon mustard
- 1 tablespoon of agave syrup
- 1 garlic clove (sliced)
- pinch of salt

P.S. - Add dressing around 3 hours before serving :-)

The original receipe you may find HERE :-) . I just switched honey with agave syrup and did not add the cheese.

Komentarze

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza